Home » Kincsestár, galéria » Családi nap a Tápió téren 2009. szeptember 26-án

Statisztikák

• 86 214

Családi nap a Tápió téren 2009. szeptember 26-án

A Rákosmenti Nagycsaládosok Madárfészek Egyesülete (MAFÉSZ) rendezte őszi, szabadtéri program a „Fogadd el, fogadj el!” és az ÁRH keretében a KÖZHÁLÓ Egyesület és a Támaszpont Alapítvány segítségével valósult meg.

A megnyitó után a Vakrepülők közkedvelt slágereket adtak elő, majd a Csipet csapat zenekar szórakoztatta az egybegyűlteket. Benépesültek az ugráló várak, készültek a kalaptűpárnák és dióegerek a kézműves foglalkozáson és elkezdődött a sorbaállás az arcfestésnél, a lovaglásnál.

Az 2009. évi Állampolgári Részvétel Hete alkalmából meghirdetett süteménysütő verseny versenyre sok finomság érkezett, amelyeket Szépréti László aranykoszorús cukrászmester értékelt. A 400 adag finom tokány elfogyasztása és a polgármesteri köszöntő után a Gyurkovics Tibor Általános Iskola, (volt Móra) tanulóinak előadásával folytatódott a műsor. A hagyományos csapatverseny lebonyolításában a Barantások segítettek. Kőhalmi Ferenc bűvész színvonalas műsora következett, majd a Szitakötő táncegyüttes bűvölte el a közönséget. Végül a Padödő koncertjét élvezhette a közönség.

Az őszi családi nap célja: szemléletformálás, közvélemény formálás, közösség formálás a személyes részvételen, az együtt cselekvésen keresztül. Mind a nagycsaládosokkal, mind az értelmi fogyatékosokkal szemben előítéletek élnek az emberekben. A tolarencia jegyében szervezett rendezvényen közelebb kerülnek egymáshoz a különböző nagyságú családokban élő ép és fogyatékos emberek, megismerhetik egymást és egymás képességeit, értékeit, ami elősegíti, hogy megtanulják elfogadni egymást.

Thurzó Anna, a MAFÉSZ elnöke

Főszervező: a Rákosmenti Nagycsaládosok Madárfészek Egyesülete (MAFÉSZ), társszervezők: a KÖZHÁLÓ Egyesület és a Támaszpont Alapítvány. A Családi Nap főtámogatója: Nagy Anikó a Bp. XVII. kerület 7. sz. egyéni választókörzet képviselője és Riz Levente, a Budapest Főváros .XVII. ker Rákosmente polgármestere. Főbb támogatók: TOI TOI KFT, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, AHA szódaüzem, Vakrepülők, az ESE Csipet-csapat zenekara, Gyurkovics Tibor Ált. Iskola, Rohányi Zsolt, Magyar Harcos Sportegyesület Rákoscsabai Baranta Szakosztálya, Szitakötő táncegyüttes, Padödö.

Nyelv kiválasztása

English English German German Hungarian Hungarian